fbpx

Да посрещнем заедно
Балийската нова година
07.03-20.03.2024

Бали
БАЛИ
Да посрещнем заедно Балийската нова година

Покана за едно пътешествие към Божествената земя , „Островът на Радостта“, „Островът на Чудесата“, „Островът, където мечтите се сбъдват”. Това е остров Бали , обгърнат от цялата красота ,на която природата е способна, щедро надарен с приказни гледки, изумителна архитектура, величествена красота и зашеметяваща дива тропическа природа. Изобилие от цветове и цветя, благоухания и храмове, ритуали. Не случайно, считан за СЪРДЕЧНАТА ЧАКРА НА ПЛАНЕТАТА Усещането, със стъпването на тази свещена земя е за у дома, за уют, за гостоприемство. Очите и сърцата се изпълват с величествената красота на природата, топлината и усмивките на местните хора, енергията на вдъхновението и творчеството . Това е вълшебството на тази страна изпъстрена от багри, ухания, магичност и усещане за сътворяване ...

Акценти на програмата

Предвидени са екскурзии до древни места, храмове, забележителности ,някои недостъпни за туристи

Ще опознаеш културата и традициите на о. Бали

Ще усетиш Енергията на свещени енергийни места

Ще видиш острова в най-вълшебния му вид- по време на тяхната нова година и ще заредиш новото начало и в твоя живот

Ще участваме в традиционни балийски ритуали за пречистване

Ще присъстваме на свещени церемонии

Ще имаме възможност за срещи с балийски учители и лечители, които носят в себе си благословията на изцелението, древното майсторство и мъдростта на предците си

Ще имаме възможност за рафтинг приключение, сърфиране, разходка със слонове

Ще подариш на тялото и душата си релакс и радост с невероятни балийски масажи и СПА процедури.

Ще станеш част от Ого-ого церемонията по улиците на Убуд. Ще бъдеш свидетел на дефилето на местните с изработените от тях Ого-ого, които в края на церемонията символично се изгарят, в знак на изгаряне на пошлото и лошото.

Ще се срещнем очи в очи с най-палавите обитатели на джунглата

Ще се разходим из обширни и спиращи дъха оризови тераси

Ще имаме възможност да се изкачим до един от двата "живи" вулкана на острова.

Ще се срещнем с изящни майстори и изкуството и занаятите на Бали.

Хармонията, благоденствието и магията на безвремието ще станат част от ежедневието ви.
Местата
Убуд

Заобиколен от мистична гора и терасовидни оризови полета, Убуд е духовното и културно сърце на Бали. Цветните балийски церемонии са част от ежедневието на града, а и зад всеки ъгъл надничат едни от най- красивите храмове на Бали. Местната арт сцена процъфтява. От керамика до сребърни прибори и ръчно тъкан текстил, това е вашето място за висококачествени сувенири. Убуд е и дестинация номер едно за йога и уелнес на Бали.

Пемутеран

Пемутеран се намира на северния бряг на западен Бали. Това тихо убежище далеч от цивилизацията става все по-популярно през последните години. На брега се отварят курортни хотели, плажът e nokpum c тъмен фин пясък. Пемутеран е едно от най-добрите места за гмуркане и гмуркане с шнорхел В Бали. Близо до бреговете на Пемутеран е остров Менянган, който е идеално място за шнорхелинг и забавления.

Семиняк
Семиняк е туристически район на западния бряг на Бали, В Семиняк има изобилие от луксозни СПА центрове и хотели. Благодарение на голямото предлагане на пазаруване от висок клас, съчетано с групирането на много изискани заведения за хранене, той бързо се превърна в една от най-известните туристически зони на острова.
ПРОГРАМА
A ти ,който отиваш ,няма да бъдеш същия ,който се връщаш !
Ден 1

Отпътуване за Бали.
1 TK1030 T TH 07MAR SOFIST KK19
2135 0005*CABIN YE
2 TK 66 T FR 08MAR ISTDPS KK19
0150 1915 CABIN YE

Ден 2

Пристигане в Бали, Индонезия Селамат датанг в 19,15ч. Кацане на международното летище в Денпасар. Посреща ви вашият екскурзовод, който ще ви съпроводи до хотела в Убуд. Време за почивка.

Докато сме в Убуд

Докато сме в Убуд, ще имате възможност:

 • Да се насладите на града.
  Да се срещнете с шаман или лечител;
 • Да посетите церемония, ашрам, ритуал.
 • Може да участвате в различни събитията, които се организират в Убуд- contact dance,
  ecstatic dance, contact flow, women’s circles.
 • Да се насладите на разнообразие от СПА процедури и балийски масажи.
 • Да се впуснете в приключение – допълнителни ескурзии до храмове и енергийни места.
 • Да повишите адреналина с рафтинг, разходка със слонове и др.
Ден 3

Ще се събудим в райската зеленина на екзотичния о. Бали. Ще посрещнем изгрева с най-ранобудните. Следва закуска. Ще започнем с панорамна разходка из Убуд. След посещение на пазара, ще разгледаме най-добрите места за масаж и хранене, както и центровете за йога и танци. Ще обядваме в един от най-известните здравословни био вегетариански ресторанти в Убуд. В Убуд се намира Гората на Маймуните Monkey Forest – която освен буйни маймуни има и буйна растителност. Ще ви я покажем и при свободно време всеки ще може да я посети и да прекара приятни часове в този парк. След обяда ще се разходим в джунглата до свещени места, недостъпни за туристи.

Вечерта по ваше желание може да се срещнем с един от най-известните и почитани учители в Бали. Той използва различни енергийни техники за подпомагане на физическото, психичното и духовното тяло. Използват се 3 метода bayu (дишане ), sabda (мантра джапа ), idep (умът). Тази методика е пълна духовна практика, която може да ви отведе от дълбока релаксация до духовно просветление. По пътя тя култивира перфектно здраве, силен ум и духовно осъзнаване. Тя освобождава енергията, блокирана от негативни физически, умствени и емоционални модели, преобразува я, и я канализира. Учителят може да ни обясни цялостното разбиране на балийците за енергията и да направим ритуал по Window пречистване.

Ден 4

Денят Огo-ОгПосрещане на Слънцето и презареждане. Закуска. Време за плаж и релакс. След обяд групата ни ще преживее момента, когато хората от Бали се приготвят да празнуват Нова година. Вечерта ще участваме в традиционния за балийците ритуал, наречен ОГO-ОГO. Най – вълнуващият ритуал в Бали. Ще имаме невероятната възможност да го посрещнем в центъра на Денпасар, в типична балийска къща, като гости на председателя на туризма в Бали. Ще бъдем посрещнати с вечеря и ще се включим в ритуала заедно с местните. Ще дефилираме с огромните фигури, които всяка общност е изработила, и които накрая ритуално се изгарят, в знак на изгаряне на старото и лошото. Празненствата продължават понякога цяла нощ и символично изразяват изхвърлянето на старото, пошлото, лошото от миналата година. Следващият ден е и първият ден

Ден 5

Nyepi day – Денят на мълчанието

Новата година в Бали е събитие, което заслужава да се преживее! Контрастът с нашите традиции ще ви направи впечатление. Докато ние празнуваме Новата година шумно, официално и се веселим, тук на Бали, Новата година се посреща в пълно мълчание, вътрешно съзерцание и отдаване на почит на Планетата и цялата Вселена. Целият остров притихва в очакване на Новото, като че ли и времето спира. Настъпва една дълбока тишина, която създава усещане за святост. След Ого-ого церемониите цял ден и до късно предходната нощ, сега целият остров е потопен в дълбока тишина. Балийците вярват, че по този начин се заблуждават злите духове, че островът е празен и няма на кого да навредят. Ако някога сте мечтали да прекарате един ден в мълчание или обичате да практикувате “мълчание”, този специален ден на Бали ще бъде надмине очакванията ви! Целият остров мълчи, абсолютно всичко, дори летището е затворено в този ден! Три милиона души като че ли са изчезнали. Електричеството в домакинствата е изключено и не се чува звук дори. По това време ние ще можем да се разхождаме из хотела, но не и да излизаме извън комплекса. Препоръчваме ви този ден да прекараме в мълчание, тишина, медитация, лично време за себе си, размисъл и по възможност пост. Балийската Нова година е винаги на новолуние. И това не е случайно! Вечерта, по желание можем да си направим ритуал за иницииране на намерения и желания.

 

Ден 6

Посрещане на изгрева за желаещите , гимнастика, кратка медитация . Закуска. След закуска ще потеглим от хотела за нашата изключителна целодневна екскурзия. В екскурзията е включен обяд.

Ще започнем с кратка обиколка из района Убуд – центъра на изкуствата. Ще посетим една от най-добрите галерии, за да усетим пулса и изяществото на Бали. По желание ще посетим и център по дърворезба. Пътуването продължава към плантация за кафе, където ще можем да пробваме всички видове кафета и чайове във Бали, както и да видим много от билките и растенията в тяхната естествена среда – ванилията, какаото, екзотични плодове и чайове. Бали е производител прочутото и най-скъпо в света Luwak кафе. Тук ще можем да го опитаме. После се отправяме към подножието на вулкана Batur. Ще се насладим на величието на вулкана и езерото Батур, докато обядваме. Вулканът се намира в планината Батур 1717м, изригнал за последен път през 1968 година.

В края на маршрута ни ще посетим най-стария, най-важният, най- святия хиндуистки храм в Бали – храмът на богинята майка. Pura Besakih, наричан „Храмът майка” е комплекс от 23 храма, всички храмове се подчиняват на една ос, която завършва с главния храм на върха. Построен е близо на почти 1000м височина по склона на планината Агунг, под вулкана Агунг. Бесаки е върховен символ на религиозното единство на Бали. Ще влезем в Храма като балийците, с нужната ритуалност и дарове към боговете . Да се поклонят в Басаки, за балийците е както за нас поклонението на Божи гроб! А желанията посети там, разцъфват.
Ден 7

Традиционното ни посрещане на изгрева за желаещите, и гимнастика.
ТУР из острова:
–  Ще ви заведем в древен местен воден Храм на Свещената Вода, непознат за туристите. За свещената изворна вода балийците вярват, че има Магическа сила- Чудото на изцелението – телесно и душевно! Това е място за пречистване от лошите влияния в живота. Водата, която тече от чучурите идва директно от изворите на този храм и се смята, че елиминира всички видове заболявания, включително енергийни неблагоприятни въздействия в човешкия живот.
– Ще го направим като местните ,с нужната ритуалност.
– Ще посетим интересно енергийно място с вековно дърво, което ще ви впечатли!
– Бали е производител на какао.
– Ще разгледаме фабрика за производство на шоколад.
– Ще дегустираме от видовете шоколади, които се
произвеждат на място.
– За желаещите ще предложим посещение при
известен местен лечител, който използва различни методи за диагностика и лечение в своята практика – билки, енергиен масаж. Той прави и едно пречистване, при което се извличат токсините от тялото.

Ден 8 - Ден 10

След закуска ще напуснем хотела ни в Убуд. Отпътуване за Пемутеран, на северния бряг на Бали, където ще отседнем в райско място – един от най – хубавите хотели на острова. Ще бъдем на брега на океана, а зад нас ще има 11 планини, топли извори, интересни храмове. По пътя ще посетим една от най-известните забележителности на Бали –храмът на богинята на плодородието Улун Дану на езерото Бертран. Комплексът се състои от пет храма, а откритото пространство е разделено на три двора. В храма съжителстват символи на будизма и хиндуизма- знак за религиозна хармония. В късния следобед ще пристигнем в хотела ни в Пемутеран. Тук ни предстоят 4 прекрасни дни на релакс и забавления в тропическата красота на тази област от острова . Ще има време за пълно отпускане, наслада и нови усещания. Пемутеран е още едно от най-хубавите места на острова, предоставящо съчетание на планини и океан.

Възможност за различни активности – посещение на топли извори, водопад, круиз до съседния остров Менжанган– с гмуркане и наблюдаване на богатия морски свят, трекинг на планините наблизо, наблюдаване на изгрева с 360 градуса панорама, СПА програма и масажи, и още, и още… Оставете се да бъдете изненадани!

Ден 11
Посрещане на изгрева за желаещите, гимнастика, кратка медитация. Закуска. Свободно време за релакс и избрани занимания. Чек аут на обяд и отпътуване към следващата ни дестинация в Бали, където ще можем да усетим пулса на нощния живот и забавления. По пътя ще минем през някои забележителности и водопади, ще можем да се изкъпем във водите на водопад и си направим невероятни снимки от люлка в джунглата Прочутия Bali swing. Настаняване в хотела ни в Семиняк. Вечерта можем да посетим някои от емблематичните клубове на Семиняк, Кута както и най- известния в света beach club Finns https://finnsbeachclub.com/ Семиняк е мечтано място за: желаещите да карат сърф на едно от най-добрите места за това в Бали; тези които търсят релакс, масажи, разглеждане на градчето и магазините, където можете да намерите и дрехи от световно известни дизайнери; за любителите на нощния живот и забавления.
Пускане на видеото
Ден 12

Закуска. Свободни занимания до обяд. Чек аут и отпътуване към Денпасар. Ще посетим
магазин за сувенири, традиционен балийски ресторант или невероятен масаж преди
отпътуване .
Трансфер до летището.
ПОЛЕТ:
3 TK 67 L TU 19MAR DPSIST KK19 2125 0540*CABIN YE
4 TK1027 L WE 20MAR ISTSOF KK19
0845 0900 CABIN YE

12 дни / 11 нощувки - цена 2600€
С включени самолетни билети!
Цената включва:
В цената не са включени:
Защо да избереш НАС?
Смиреност и вдъхновение!

Мария

Мария е човек, който се е превърнал в авторитет, когато става въпрос за Бали. С нейния многогодишен опит в организирането на събития и духовни пътувания до Бали, тя е вдъхновяващ посредник между хората и духовната мистика на острова, посланик на душевния светлинен рай на Бали. Островът не е просто дестинация за нея; той е нейна духовна къща, място, където тя се влюбва отново и отново Повече от 14 години тя не просто пътува до Бали, тя се влива в духа и живота там. Тя живее и диша с Бали, тя е част от Бали и страстен ученик на душевността, мистиката и тайнствата на острова. Изучава вярванията и обичаите на местните, тяхното разбиране за енергията и света с уважение и преданост. Притежава и балийско име, което е като титла, която се дава на специална церемония след одобрението на 4 висши свещеника. Част е от кралското семейство, което населява двореца в Паянган - сърцето на Бали и първото кралство. Това ѝ дава уникален достъп до вътрешните духовни събития и практики на острова. Готова да предостави на всички, които желаят да разкрият тайните на Бали, вълнуващо духовно пътешествие и уникални преживявания.

Усмихнатата вълшебница

Диана

Диана посети Бали преди 10 години и се влюби в този островен рай. 2 години по-късно връзката с Бали се превърна в нещо много по-специално, когато Мария я покани да и разкрие тайните и чудесата на острова. Видя Бали с цялото му великолепие , през нови очи, откривайки места извън пътеките на туристическите маршрути и срещайки местни хора, учители и лечители. Сега предава своята любов, опит и страст към другите, които я придружават. Ако Диана е вашия водач, винаги ще намерите усмихнато лице, добродушно сърце и готовност да помогне. Тя разказва за чудесата на Бали като приказки, с неповторим стил и вълшебен глас. По време на пътуванията, Диана обича да запява и български народни песни, които придават още по-специална нотка на всяко приключение. Тя може да ви разкаже историята на острова като никой друг, споделяйки неговата магия и духовност и вдъхновява за уважение към този удивителен рай. Диди - усмихнатата вълшебница Нейната непрекъсната усмивка и ярка душевност правят всяко пътуване с нея незабравимо преживяване. Зайн Всеки миг е ценен. Прибирайки се вкъщи снимките и видеата са тези, които те връщат към хубавите моменти и спомени. Нашият дрон мастър, Анко, знае как да те предразположи и да запечата най-доброто от приключението ти с поглед от небето.

4 лесни стъпки
Попълвате контактната форма
Свързваме се с вас
за детайлите
Подписваме договор и внасяте капаро
Останалото
оставете на нас!
Имаш още въпроси?

Още няколко инструкции, които сме подготвили за теб

Галерия
Записахте се и се чудите какво да вземете в багажа си ?
Може да маркирате екипировката тук и да се подсигурите, че сте приготвили всичко
Нашето обещание

НЕВЕРОЯТНО ПРЕЖИВЯВАНЕ

Нашата мисия е да докоснем положително живота на много хора чрез радост и духовност. Да имат възможност да открият истинската си цел, да отключат пълния си потенциал и да създадем ефект на вълни от любов, трансформация и радост, които се излъчват по целия свят.

ОБЩНОСТ

Едно от най-ценните неща в нашите пътувания е общуването със сродни души, обогатяването, любовта, приятелството. Ние приветстваме соло пътуванията - хората са сами само в началото, след това всички ставаме семейство. Заедно създаваме спомени, приятелства и преживявания за цял живот.

ГИДОВЕТЕ

Нашите местни водачи се грижат с Любов и Уважение към всеки един наш пътешественик. Те са най-добрите професионалисти, готови да хванат и запечатат всяка емоция от нашето преживяване.

ПЪТУВАНИЯТА

Не могат да бъдат повторени и са съставени от преживявания, които човек не би могъл да изпита, ако отиде сам. Предлагаме достъп до гост-експерти, които оживяват нашите дестинации - от автори на бестселъри , лайф треньори , психолози , мотивационни лектори , певци , магьосници , музиканти , танцьори , учители по йога и хора за забавление до уважавани лидери на вярата и гурута . Ние се грижим за всички специални детайли, оставяйки ви свободни да се потопите във вашето преживяване.

Цена

От

2600 EUR
  Разгледай

  Нашите оферти

  Email

  Телефон

  Социални мрежи

  Може да ни пишете